studentliv

Nå har jeg vært student i èn måned, og jeg har allerede lært masse. Som at jeg har dyre matvaner hjemmefra, men kan virkelig ikke lage mat selv, at folk fra store deler av østlandet ikke vet hva kakemann/julemann er for noe(!), å starte med drikkeleken "busstur" på vors aldri er lurt, at dusjen vår lever sitt eget liv, gratis popcorn på utesteder er vinnvinn, at tre i utgangspunktet billige øl ute blir dyrt tilsammen, at fadderuka er et genialt påfunn, å gå hjem fra byen uten sko i regnet er ikke det i september, at Lillehammer faktisk ikke er så verst, men ingen by er flottere enn Molde og man skal ikke lage mat med åpen dør til røykvarsleren og ingen vifte... (jeg var i tillegg alene hjemme da røykvarsleren gikk, haha holdt på å dø..)

Sålangt synes jeg studiet mitt er både veldig spennende, men også vanskelig. Det er mye å lese til enhver tid, og mesteparten av ukedagene så disponerer vi tida selv. Vi har vanligvis tre dager med forelesninger i uka, men det er jo bare rundt 8 timer tilsammen. Ellers har vi både kollokviegrupper og seminargrupper, en gang hver pr. uke. 


(trykk på bildet for å gjøre det større)

Til nå har vi lært mye interessant, vi har for eksempel hatt om evolusjonslære, synspersepsjon, bevissthet, språk og hvordan vi mennesker lærer oss ulike ting. Noe vi nettopp har gått gjennom som jeg syntes var gøy er hypnose og søvnfaser. Visste dere for eksempel at når vi sover går vi gjennom en syklus på 5 ulike faser? Vi har først fire stadier der hjerneaktiviteten går sakte og muskelspenningen er lav, så faller vi tilslutt i REM-søvn (står for Rapid Eye Movement, den blir kalt dette fordi vi flakker mye med blikket når vi er i dette stadiet). Her blir hjerneaktiviteten nesten like høy som når vi er våkne, men muskulaturen er helt avslappet. Det er under REM-stadiet at vi helst drømmer, og siden denne søvnsyklusen blir gjentatt 4-5 ganger i løpet av natta betyr dette at vi egentlig drømmer mye mer enn vi faktisk husker dagen etterpå. Grunnen til at man ikke alltid husker å ha drømt, kan være at man blir vekket opp når man er i et av de andre stadiene. Spennende, sant? Hehe, jeg synes hvertfall det :)

2 kommentarer

Kjersti

18.sep.2011 kl.18:51

Kan du fortelle hva du studerer? :)

vildeidadatter

18.sep.2011 kl.19:25

Jeg har nettopp begynt på psykologi :)

Skriv en ny kommentar